Gå til hovedindhold

Talentmesse 2024: ”Tit opstår magien i dialogerne”

Jobcenter Aarhus har endnu engang åbnet dørene op for en Talentmesse i Musikhuset Aarhus, hvor godt 2.000 jobsøgende deltog, for at tale med de knap halvtreds fremmødte virksomheder. Vi har talt med to jobsøgende og to repræsentanter fra de fremmødte virksomheder, der alle deltog på messen.

  • Læs op

Indhold

    Den 30. april 2024 strømmede ca. 2.000 jobsøgende gennem dørene til Musikhuset Aarhus, hvor godt 50 virksomheder stod klar til at tage imod dem – flere havde både jobs og praktikker med. De var alle mødt op til Jobcenter Aarhus’ Talentmesse, der har eksisteret siden 2021, og som finder sted to gange om året.

    Klokken 8:30 åbnede ballet, og det første store hold jobsøgende stod klar til at starte samtaler med de mange repræsentanter fra de forskellige virksomheder. Centerchef ved Center for Dagpenge, Job og Karriere ved Jobcenter Aarhus, Janni Filt Kristensen, bød de mange fremmødte velkommen.

    Billedtekst: Centerchef Janni Filt Kristensen byder velkommen til Talentmessen.

    ”Vi er rigtig glade for at sætte rekord på hvor mange, der deltager,” fortæller Janni Filt Kristensen.

    ”Der er stor diversitet hos de fremmødte virksomheder – både i forhold til brancher, geografi og størrelse. Det samme gør sig gældende hos alle kandidaterne, hos talenterne, som vi siger. Der er en bred vifte af uddannelsesbaggrunde og kompetenceprofiler. Alt i alt er der grobund for en kæmpe succes. Det, der først og fremmest er målet, med den her messe, er, at vi får skabt bro mellem kandidater og virksomheder.”

    Nogle timer inde i messen fanger vi Simone Kirstine Rosenkilde Knudsen, der er employer branding-konsulent hos dagligvarehuset Lidl. Virksomheden har været med på messen flere gange, og hun fortæller, at de altid er rigtig glade for at deltage.

    ”Vi har haft travlt i dag. Det havde vi også sidst, vi var afsted, så det er virkeligt fedt for os. Det er fedt at møde et meget bredt publikum af kandidater til vores stillinger. Tit når vi er ude på messer, så møder vi enten helt nyuddannede eller studerende, men her er der virkeligt et bredt spænd,” fortæller Simone Kirstine Rosenkilde Knudsen.

    ”Vi møder både folk, der har søgt ved os før, folk der søger stillinger lige nu, folk der bare er nysgerrige på os som organisation, og folk, der er interesserede i vores butikker, og ikke kun vores hovedkontor.”

    Billedtekst: Simone Kirstine Rosenkilde Knudsen (i midten) har fået snakket med en masse potentielle kandidater til deres organisation.

    I dag har Lidl syv konkrete stillinger med til deres hovedkontor. Simone Kirstine Rosenkilde Knudsen fortæller dog, at der også har sneget sig nogle kandidater ind, som har søgt som distrikts- og butikschefer. De har tilmed i dag haft en, som bare gerne ville sidde ved kassen i Lidl, fortæller hun.

    ”Vi har nogen, vi skal have fulgt op på, når vi kommer hjem efter i dag. Der kommer altid et par kandidater med hjem i lommen med en lille stjerne,” uddyber Simone Kirstine Rosenkilde Knudsen.

    ”Jeg synes, det er fantastisk med en messe som denne. Vi får mulighed for at se vores målgruppe lige i øjnene. Det er svært for os nogle gange at kommunikere virtuelt, hvad det er, vi i virkeligheden kan. Tit opstår magien i dialogerne, og det synes jeg virkelig, den gør her.”

    Virksomhed overvældet

    Vi møder også deltageren Julie Hansen, der er uddannet grafisk designer, og som i dag er på udkig efter jobåbninger inden for marketing og det grafiske område. Det er anden gang, hun deltager på Talentmessen, og hun er glad for at være igen.

    ”Blandt andet har du på disse messer mulighed for at tjekke op på virksomhederne hjemmefra inden selve messen, for at se om der er noget, der er relevant for dig. Indtil videre har jeg talt med Bozelliving og Vios, og jeg skal også snakke med FairLiving. Jeg talte også med en virksomhed, hvor jeg spurgte, om de havde en markedsføringsafdeling, så jeg kunne søge uopfordret – det havde de,” fortæller Julie Hansen.

    En anden deltager, Helle Hyldahl Vestergaard, har også en god dag på Talentmessen. Hun er uddannet inden for brasiliansk, portugisisk og Æstetik og Kultur, men hun har de sidste godt ti år arbejdet som virksomhedskonsulent på erhvervsuddannelsesområdet samt som udviklingskonsulent. Hun søger derfor bredt på messen i dag.

    Billedtekst: Helle Hyldahl Vestergaard

    ”Jeg synes, det har været rigtig positivt at være med i dag – meget engagerede virksomheder. Jeg har fået snakket med en masse nye virksomheder, som jeg ikke har snakket med før. Forsvaret havde jeg for eksempel ikke lige umiddelbart først tænkt at søge hos, men i dag fik jeg mulighed for at spørge lidt mere ind til dem. Den der lidt mere uforpligtende snak, kan jeg godt lide,” forklarer Helle Hyldahl Vestergaard.

    ”Jeg skal derfor have fulgt op på flere samtaler efter messen i dag – blandt andet KongresKompagniet, som var de første jeg talte med. De havde et konkret job med, som ikke er på deres hjemmeside, men som jeg fandt på oversigten over messen i dag. På messen kan man generelt møde nogen, man ikke plejer at møde.”

    Vi når også at tale med Henriette Sylvest, der er HR-konsulent ved virksomheden airteam. Det er første gang, de deltager på Talentmessen. De er meget positive og overraskede over at møde så mange engagerede jobsøgende.

    Billedtekst: Henriette Sylvest (th) er afsted på messen i dag med en kollega.

    ”Vi er lidt overvældet over, at så mange har været henne og tale med os. Der er nogen, der har sat sig godt ind i, hvem vi er som virksomhed. De har været inde og kigge på vores hjemmeside og talt sig ind i de ting, de har fundet derinde. Det er vi meget positivt overraskede over. De har gjort et grundigt benarbejde,” fortæller Henriette Sylvest.

    ”For os er sådan en messe her en rigtig god måde at få kontakter til nogle potentielle kandidater, som vi kan indgå et samarbejde med på et senere tidspunkt. Derudover får vi også sat ansigter på nogen, der har søgt hos os før, men hvor vi ikke har haft dialogen med dem efterfølgende. Det giver noget helt andet at møde dem face-to-face i en kontekst som denne her. Det er helt sikkert positivt.”

     

    Fotos: Søren Rosenberg Pedersen

    Sidst opdateret: 3. maj 2024